Функціональні зміни в результаті занять бойовими мистецтвами


Сила і Фізичні зміни

   Гнучкість є наслідком регулярних розтяжок. Постійні регулярні розтяжки тонізують і розслаблюють тіло. Також сприяють кровообігу, знижуючи м'язову напруженість, яка накопичуючись, негативно впливає на здатність організму зберігати рівновагу.

 Спритність - здатність швидко змінювати напрямок руху або положення тіла, а також плавно переходити від одного руху до іншого.

 Уважність або пильність забезпечує постійну готовність до реагування на зміну навколишнього оточення і запобіганню раптових зовнішніх загроз.

  Витривалість дає можливість виконати великий обсяг роботи для досягнення мети. Регулярні фізичні навантаження, дихальні вправи і правильне харчування підвищують як фізичну, так і психологічну витривалість.

Координація - здатність поєднувати фізичні і психологічні процеси в ефективне та раціональне пересування.

 Точність виникає при чіткому виконанні руху відповідними м'язами. Оскільки в бойових мистецтвах кожна техніка має певне призначення і ціль, точність в процесі регулярної практики стає невід'ємною рисою будь-якого майстра. Наслідком звички точно виконувати технічні елементи є розвиток конкретного і чіткого мислення при прийнятті рішень в повсякденному житті. Також являє собою один з найважливіших факторів ведення бою. Так як бойові мистецтва у своєму чистому вигляді є способом вирішення конфлікту між сторонами, розвиток фізичних і психологічних навиків займає основне місце в тренувальному процесі.

Психологічні зміни

Впевненість виникає при усвідомленні здатності захистити себе. Психологічна стійкість, яка розвивається на тренуваннях, звичайно впливає і на повсякденне життя, породжуючи стійке почуття власної гідності.

 Підвищена самооцінка є результатом позитивного ставлення до життя, знань і внутрішньої дисципліни, які всі разом створюють структурну схему подолання перешкод і забезпечують впевненість в успіху.

Впевненість в тому, що ви в змозі контролювати будь-яку ситуацію і здатні захистити себе і не тільки.

Віра в успіх з'являється в результаті регулярного досягнення поставлених перед собою близьких і далеких цілей в залі, а відповідно і за межами :).

Дуже замудро звучить, але насправді виробляється свого роду внутрішній стержень який серйозно підтримує в житті як у фізичному так і психологічному планах.

Немає коментарів: