Карате Годзю - Рю


Карате Годзю-рю. Засновником є Гічін Міягі (1887-1963). Він вивчав карате з 1902 року. У 1915 і 1917рр. відвідував Китай. Почав викладати карате в 1917 році в Наха (Окінава). У 1929 році Міягі вирішив назвати свій стиль Годжа-рю, що означає "м'який-твердий". Атакуючі руху називаються го (твердий) і проводяться по прямій лінії, у той час, як захисні рухи джи (м'які) відбуваються по колу.Основні стійки: "Санчін" і "Нєко аші".

Карате Годзю-рю взагалі немає змагально-спортивного аспекту, але його японський різновид Годжа-кай, який перейняв багато чого від японських стилів,є націлений на спаринг.

Дуже велика увага приділяється фізичній підготовці, особливо розвитку хвату кисті, тому що стиль має великий набір техніки кидків і хватів. Вільний спаринг дозволяє атаки в пах і боротьбу лежачи. З усіх стилів Годзю-рю найменш "розбавлене" спортивним духом і тому не дуже популярний у своєму первісному, чистому вигляді.
У США, наприклад, є багато шкіл карате, що базуються на Годзю-рю, але стиль дуже видозмінений в напрямку до спортивних змагань.

Немає коментарів: