Навіщо займатись карате ?! Частина 3


Третя мета, згадана мною в попередньому дописі, - зовнішні прояви так званої спортивної підтянутості.Різноманітність навантажень що практикується в єдиноборствах, а особливо ударних (тут потрібна і швидкість, і сила, і вибухова сила, і витривалість, і швидкісна витривалість, і силова витривалість(потужність) (особливо в борцівських елементах)функціональна підготовленість (здатність пропрацювати в заданий період часу у високому темпі із застосуванням вищеперелічених якостей), не кажучи вже про розтяжку, гнучкість, свободу і розкутість в рухах, загальною cкординованістю.
До речі не зовсім по темі згадаю про здатність швидко мислити і миттєво ухвалювати рішення в умовах іноді навіть крайньої фізичної напруги. Але просто нарощена м'язова маса, без підкріплення відповідною координацією, проводить іноді досить таки убоге враження – від такого великого і могутнього тіла очікується зазвичай і тигрова грація, а в замін ми бачимо, іноді, примітивного робота першого покоління.

Аеробіка (звичайно з дієтою, але будь-який спорт припускає хоч би зрідка використання дієти) прекрасний спосіб контролювати стан серцево-судинної системи і позбутись від зайвих жирових відкладень.
Але зверніть увагу як робота в одному швидкісному режимі (до речі оптимальному для спалювання жиру) не дає розвинутися зовнішньому враженню загальної розкутості в рухах. Не дарма зараз до моди увійшли різні варіанти аеробіки стилізовані під єдиноборство: Каратебіка, Тай-бо, Ки-бо і т.д.
«Винахідники» цих «напрямів» насправді не придумали ні чого нового.
Цим методом, виконання всіляких вправ, махів ніг, комбінацій прийомів під музику користуються вже давно. Рідко коли в залі для боксу не включають радіоприймач або магнітофон під час тренування. В карате те ж коли займаються одні професіонали, без
початківців, часто використовують і гучну ритмічну музику, і відмовляються на час цих тренувань від кімоно, щоб не відволікатися на постійне заправліваніє свого костюма.

І в цих тренуваннях музика часто служить не просто фоном для занять, але і виконує функцію ритм-датчика, службовця для підвищення загальної інтенсивності заняття. Але особливу роль відіграють вправи які вимагають граничних для даної людини
швидкостей. Швидкість – це стан не тільки тіла, але і психіки, хто займався спортом погодиться зі мною в цьому. Крім просто м'язових об'ємів, крім просто загальної витривалості , що набувається вправами аеробів, існує ще поняття м'язової іннервації – здатності м'яза реагувати на нервовий імпульс. Саме ця іннервіруванність мускулатури і створює те загальне враження спортивної-підтянутості, яку ми хотіли б побачити в собі. Саме завдяки ній людина набуває класної постави, за якою не треба стежити постійно.

Саме завдяки ній у тих, що вас оточують створюється враження Вашої загальної такої креативності – здібності до швидких дій і рішень пов'язаних зі швидкою змінною обставин.
Але найголовніше, що для досягнення прогресу у всіх цих завданнях не потрібно хто- зна яких зусиль. Хоча якщо я скажу, що це легко то, звичайно збрешу! Йдеться про те, що отримати результат може будь-хто, просто величина цього результату прямо
залежить від кількості витрачених зусиль і від особистого потенціалу.

Немає коментарів: