Навіщо займатись карате?! Частина 2


Перше, найбільш очікуване навіть тоді, коли говориться щось інше – це звичайно поліпшення власного фізичного самопочуття (здоров'я). Слово «здоров'я» я поклав в дужки через те, що про нього ми, зазвичай, згадуємо тоді, коли виникають серйозні проблеми, а єдиним його показником, за відсутності відвідин лікарів, може бути тільки Наше самопочуття. До речі цей показник обманює Нас рідко: якщо Нам добре – малоймовірно, що у нас які-небудь серйозні проблеми (хоча це можливо), якщо ж Нам погано – говорити про те що в даний момент Наш організм у повному порядку не варто.

Другий очікуваний від карате (адже в даний момент йдеться про нього) результат – є
прикладний результат. Причому люди припускають, чомусь, що він полягає тільки в можливості постояти за себе, за свою сім'ю, свої інтереси в критичній ситуації. Але повірте, цим він [результат] не обмежується, а якщо пригадати, що агресор може опинитися те ж підготовленою людиною – зациклюватись на нім буде неправильно. Заняття будь-яким бойовим мистецтвом розвивають в людині особливу упевненість в собі, упевненість, яка накладає відбиток на все його спілкування з навколишнім світом.
Упевненість – але не нахабство (єдиноборство завжди припускає шанобливе
відношення до суперника, не приймайте до уваги хвалькуваті заяви американських професійних боксерів – це шоу, частина їх роботи). Упевненість виручить Вас і в спілкуванні з дуже докучливим клієнтом, і з ти начальником,що не вміє стримувати себе, і на кінець із знахабнілим підлеглим.
Ваш цілковитий спокій подіє на них, як холодний душ.
Помітно і у фізичному плані – легше дотягнути важкі сумки до багажника машини, знижується стомлюваність на сидячій роботі, часто пов'язана з ослабленням м'язів тих, що тримають хребетний стовп, а всілякі вправи пов'язані з високими ударами ногами (розтяжки(особисто я їх не дуже люблю і завжди стараюся, при нагоді, замінити чим-небудь рівнозначним, тим паче, що велика кількість сучасних методик надає таку можливість), розмахи, статичні вправи, вправи прискореної динаміки) підсилюють кровотік в області малого тазу, що особливо важливі для виконання чоловічих функцій.
До речі, зверніть увагу, що, кажучи про прикладний ефект тренувань, я весь час повертаюся до проблем оздоровчого плану. І це природно в спорті. Якщо це не спорт вищих досягнень (хоч і тут можна посперечатися – все не так однозначно), то питання здоров'я, застосування спортивних навиків, а також питання пов'язані із зовнішнім виглядом, про які скажу пізніше, йдуть тут пліч-о-пліч.

Немає коментарів: